Hurtig levering

- dag til dag levering

Fri fragt

- ved køb over 500 kr.

Størrelsesguide

Skal du have nye sko til børnene, så er det med at få købt sko i de rette størrelser, så du ikke skal ud og bytte dem bagefter. Men det kan for de fleste forældre godt være lidt af en udfordring helt præcis at vide, hvilken skostørrelse ens børn bruger. Især fordi deres fødder vokser så hurtigt og skoene derfor ofte må skiftes ud inden de er slidt ned.

Hvilken størrelse sko bør mit barn have?

Det er altid en god idé at følge de størrelser, som ofte er gældende for deres alder, men det er ikke altid, at dit barns skostørrelse følger med alder. Det bedste du derfor kan gøre, er at måle dit barns fødder og finde ud af, hvilken skostørrelse han eller hun skal have ud fra, hvor mange centimeter foden er. Den letteste måde at måle selve skoen på, er ved at tage sålen ud ad skoen og måle den, fremfor at måle undersiden af skoen. På den måde får du det nøjagtige mål for, om dit barns fod kan være i skoen.

Skostørrelsen kan dog variere en smule fra mærke til mærke. Har dit barn lige nu et par Bundgaard sko i en størrelse 20, så er det ikke sikkert, at de også skal have sandaler fra Birkenstock i en størrelse 20.

Et godt tip, som de fleste forældre kender til, er at købe skoene til dine børn lidt for store, så du undgår at skifte dem ud så ofte. Særligt med vinterskoene er det en god idé at købe dem lidt store, så der kan være en uldstrømpe i støvlen eller skoen, hvis det er meget koldt.

Størrelserne på børnesko er lidt anderledes end os voksnes skostørrelser. Vi andre har en fast størrelse, som sjældent ændrer sig i vores voksne liv. Børns fødder vokser hurtigt og måler dit barns fødder derfor 22,3 cm bør du ikke købe en størrelse 35, men derimod en størrelse 36, så de har nogle centimeter at vokse i. Børn er meget mere aktive i deres dagligdag og der skal derfor gerne være noget luft mellem tæerne og skoen, når de klarer i træer, spiller fodbold eller løber rundt.

En god fingerregel er at der skal være mellem 5 og 10 mm. mellem spidsen af storetåen og skoen. Eller som mange gør, der ikke lige har målebåndet ved hånden, er at trykke spidsen af skoen ned med din finger, mens barnet har skoen på. Kan du mærke tåen er skoen for lille, men kan du ikke mærke tåen, når du presser ned, er det fordi der er nok luft ude i spidsen af skoen til fødderne.

For at gøre det ekstra let for dig, har vi lavet denne fodmåler, som du gratis kan printe ud og have hængende på dit køleskab. Print den og mål dit barns fødder med den, når skoene næste gang begynder at skave, så du med sikkerhed ved, hvilken skostørrelse dit barn skal have.

stoerrelsesguide d6efe5bfcab3417379f8344de91caf52