Hurtig levering

- dag til dag levering

Fri fragt

- ved køb over 500 kr.

Sommersko
til børn

Vælg de rigtige sko til sommerens aktiviteter

Når sommeren igen står for døren, betyder det som regel også fornyelse i skoskabet. For med det tempo vores børn vokser i, er der ofte brug for nye og gode sko. De skal passe til foden, til vejret og til sæsonens aktiviteter. Lad os lige gennemgå de forskellige typer af sko, som dine børn kan få brug for i løbet af sommeren.

Sandaler til børn

Om sommeren er sandaler et must. Det kommer vi vist næppe uden om, så lad os starte her. Når det er varmt, findes der ikke noget bedre end luft til tæerne. Sandaler laves i dag i mange forskellige former og farver. Så det er op til dig og dit barn at vælge netop jeres favorit. Vi anbefaler ofte, at man har flere par. Gerne nogle med lidt forskellige pasformer. Så har dit barn mulighed for at skifte, hvis fødderne bliver trætte.

Når du køber sandaler til børn gælder det samme, som når du køber lukkede sko. De skal sidde godt fast på foden. Det giver barnet bedre mulighed for at bevæge sig naturligt og have fuld fart på i alle sommerens lege.

Til de mindste børn op til 4-5 års-alderen anbefaler vi en lukket sandal. Med en lukket sandal kommer der stadig luft til tæerne, men børnene skal ikke tænke på at beskytte dem mod slag og stød under legen. Den bevidsthed kommer først senere.

Det kan også være en rigtig god idé at vælge en sandal med fast hælkappe. Den holder foden på plads i sandalen samt sikrer det bedste tråd og stabilitet.

Hertil kommer justeringsmulighederne. Vi kender det fra os selv – fødderne har ikke nødvendigvis samme størrelse fra morgen til aften på de varme dage. Med velcro eller spænder kan du og dit barn nemt justere, så sandalen ikke kommer til at klemme, når fødderne hæver i varmen. Samtidig giver det dig mulighed for at tilpasse sandalen til dit barns fod.

Anbefalet voksetillæg: 1-1,5 cm i en lukket sandal og max 1 cm i åbne sandaler.

Se populære sandaler til piger

Se populære sandaler til drenge

Sneakers til børn

Et par gode sneakers går du heller aldrig galt i byen med. De kan bruges året rundt. Byder sommeren på en dag eller to, hvor solen står knap så højt, eller indeholder dagsprogrammet aktiviteter med mange skridt, så er et par sneakers et godt valg.

Sneakers er ikke en nødvendighed til små børn – men mange vælger alligevel at supplere skogarderoben med et par. De er nemlig et rigtig godt bud på en alternativ sko til at skifte med. Så snart børnene bliver lidt større, synes de ofte selv, at sneakers er lidt sjovere og sejere. Og det kan jo kun glæde os forældre, når børnene selv ytrer ønske om at gå dagens mange skridt i et par gode sko, der tilbyder masser af støtte, stabilitet og stødabsorbering.

Om sommeren skal du være opmærksom på, hvordan skoene er at ånde i. Mange sneakers produceres i syntetiske materialer, hvilket kan give varme fødder. Til gengæld er de ofte meget lette og derfor perfekte til at løbe ubesværet rundt i.

Anbefalet voksetillæg: 1-1,5 cm som i andre lukkede sko.

Se seje sneakers til piger

Se seje sneakers til drenge

Klipklapper til børn

Klipklapper er et ømt emne, når vi taler børn. De har sjældent den optimale støtte og stabilitet, som er vigtig for fødder, der stadig vokser på livet løs.

Dog findes der efterhånden flere producenter af klipklapper til børn i god kvalitet. Du bør ikke kun købe klipklapper til dit barn, men som supplement til de almindelige sandaler er det helt i orden.

Klipklapper er hurtige lige at stikke fødderne i, når børnene skal ud og ind af haven hele dagen. Eller hvis familien skal pakkes i bilen med kurs mod stranden.

Køb ikke klipklapper med alt for meget voksetillæg, da de i forvejen ikke sidder så godt fast på foden. Vælg et par klipklapper fra producenter, som sætter fokus på at skabe mest mulig komfort og støtte.

Se hele udvalget af sandaler til piger

Se hele udvalget af sandaler til drenge

Gummistøvler til børn

I den danske sommer er regnvejr uundgåeligt, men der er ingen grund til at lade det ødelægge den gode stemning i sommerferien. Det kræver bare det rette udstyr, og det er selvfølgelig et par gummistøvler. Måske har I et par stående fra efteråret eller forårsmånederne – men passer de stadig? Børn vokser ofte i ryk, så mål dine børns fødder igen nu.

Gummistøvler til sommerbrug kan blive utrolig varme. De skal naturligvis være vandtætte, men fokuser også på åndbarheden og undgå termostøvler, som er tænkt til kolde og snefyldte vinterdage. Et alternativ – til især de små børn – kan være en gummistøvle med lavt skaft. Den er lettere at løbe afsted i.

Som med alt andet fodtøj skal du med gummistøvler naturligvis være opmærksom på, om de sidder godt fast på foden.

Anbefalet voksetillæg: 1-1,5 cm, dog kun 1-1,2 cm til de helt små børn.

Se vores gummistøvler til piger

Se vores gummistøvler til drenge

Ballerinasko til børn

Er hyggelige sommerfester på jeres sommerprogram? Her er en ballerinasko superfin og feminin til pigerne. Så længe børnene er små, bør ballerinasko kun bruges ved festlige lejligheder og ikke som hverdagssko, da de ikke tilbyder samme støtte som sandaler eller lukkede sko.

Ballerinaer er enormt populære, fordi de kommer i et væld af farver og design. Mange vælger dem også, fordi de er bløde og behagelige for de små børnefødder.

Anbefalet voksetillæg: 0,5 cm, da de ikke sidder lige så godt fast på foden som en lukket sko.

Se vores fine ballerinasko til piger