Hurtig levering

- dag til dag levering

Fri fragt

- ved køb over 500 kr.

Fodtøj til
børn

En overskuelig oversigt over et barns alder og
skostørrelser.

Skostørrelse og barnets alder

Fra de første skridt er taget, får dit barn fart på. Alt skal udforskes og der skal løbes, hoppes, danses og ikke mindst klatres. Særligt i årene 3-5 er dit barn i konstant bevægelse og energiforbruget er næsten uden begrænsning.

Det er en stor belastning for små fødder, der stadig vokser, men med gode sko i den rigtige størrelse, kan du trygt sende dit barn på opdagelse.

Skostørrelser til børn

Her får du en oversigt over, hvilke skostørrelser der som regel passer til barnets forskellige aldre. Oversigten er kun vejledende, da alle fødder kan være forskellige. Derfor har vi samle et par ekstra tips og tricks, hvis du læser med nedenfor.

Str. Alder
17-22 0-1 år
23-24 2 år
25-27 3-4 år
28-30 5-6 år
31-33 7-8 år
33-35 9-10 år
35-37 11-12 år
38-41 12+ år

Suppler størrelsesguiden med længdemål

Vi anbefaler, at du altid bruger den viste størrelsesguide som vejledning og supplere med mål af dit barns fod. Ved en simpel måling af fodens længde, kan du sammenholde resultatet med vores store størrelsesguide.

Her kan du også printe fodmåleren (download), så du bare skal placere den lille barnefod på papiret.

Hvor meget vokser mit barns fod?

Børnefødder består som voksne fødder af 26 små knogler, ledbånd og muskler. De vokser i ryk, som ændrer sig med alderen – og det skal der naturligvis tages højde for.

I gennemsnit vokser en barnefod:

  • Ca. 2 cm om året, når barnet er 0-2 år. Det svarer næsten til en halv skostørrelse hver anden måned.
  • Ca. 1½ cm om året, når barnet er 2-6 år – altså næsten en halv skostørrelse hver tredje måned
  • Ca. 1 cm om året, når barnet er 6-13 år.

Det ændrer sig altså med tiden, hvor store springende er, og hvor ofte dit barn får brug for nye sko. Og her taler vi naturligvis kun i forhold til størrelse.

Så efter at have målt dit barns fod kan du med fordel tænke i voksetillæg. Som tommelfingerregel kan du lægge 1-1,5 cm oveni som voksetillæg.

Foden skal altid have ca. 7mm til bevægelse, og op til 7mm til at vokse i henover sæsonen. Men juster altid voksetillægget efter erfaringen med dit barn og dets voksemønster.

Forskelle fra producenterne

Vi tør godt vædde med, at dine børn for det første har flere par sko og for det andet, at de sikkert ikke er fra samme producent – Har vi ret?

Så ved du også, at en størrelse 25 hos Bundgaard ikke nødvendigvis er en størrelse 25 hos Pom Pom eller Aigle for alle børn. Læs derfor altid beskrivelserne af de forskellige sko, hvis du handler på internettet. Du er også altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning om specifikke skotyper eller mærker.

Ring på 28 74 81 08 eller send os en mail på info@nygaardtoender.com.